Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗΝ.... ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗΣ (ΔΕΣΜΕΎΤΗΚΑ)


                                       

Καλώς ή κακώς είμαι ξυνή! Η αλήθεια να λέγεται. Τό 'να μου μυρίζει, τ' άλλο μου βρωμάει. Ωστόσο δεν υπάρχει πιο ελπιδοφόρος ανατροπή από τη διάψευση των προκαταλήψεων. Έτσι την έπαθα κι εγώ και μέσα στη χαρά μου που πάλι ψεύτρα βγήκα, αναγκάστηκα να ρίξω τα μούτρα μου και να πω καλή κουβέντα. 
 Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα από το σπίτι φουλ ξενερωμένη. Μετά από 16 ώρες ορθοστασίας στη δουλειά, με σκάρτο 5ωρο ακόμα πιο σκάρτου ύπνου, άρτι εξωφλημένη τον Αύγουστο (κι "ευχαριστώ" να λέμε), οδηγούσα έχοντας στο μυαλό μου ότι πάω καρφωτή να ακουμπήσω 25 ευρουλάκια σε κάτι που δε μου γεμίζει μήτε μάτι μήτε αφτί. "Ας όψεται η παρέα" σιγομουρμούριζα μόνη μου, κάθε φορά που μ' έπιανε κόκκινο.
 Έφτασα έξω από το Σταυρό του Νότου κατά τις 23:25. Στα εισιτήρια συνάντησα το "αίσθημα" μιας φίλης από τα παλιά. "Α, ρε Θεέ! Φέτος μου το 'στειλες το κονέ για την τζαμπαρία? Τι να το κάνω?". Μπήκα μέσα και τακτοποίησα στην καρέκλα τα διόλου μικροσκοπικά μου οπίσθια και αναστέναξα συλλογιζόμενη το τι θα ακολουθούσε. 

 Τρεισήμιση ώρες μετά δεν είχα λόγια. Και κυριολεκτικά εξ' αιτίας του ξελαρυγγιάσματος, και μεταφορικά χάρη στην ηθική αποζημίωση. 
Μια Ραλλία Χρηστίδου καλύτερη από ποτέ. Απαλλαγμένη από κάθε κόμπλεξ -μουσικό και προσωπικό-, σε μια βραδιά πιο επίκαιρη κι από την επικαιρότητα. Εμπνευσμένη από την Ελλάδα του σήμερα που δείχνει ολοένα να βουλιάζει, έμοιαζε με σανίδα σωτηρίας. Με φωνή ώριμη πια, κουρδισμένη στο έπακρο, παρουσίασε ένα πρόγραμμα απ' το οποίο δεν έλειπε τίποτα. Νέα κομμάτια σε δική της μουσική και στίχους της Λίνας Δημοπούλου από το album "Στην απέναντι πλευρά" , που -ακούσατε, ακούσατε, μπορεί κανείς να προμηθευτεί μόνο μέσω διαδικτύου. Κι όμως! Είναι γεγονός! Βρέθηκε καλλιτέχνις που έφερε την απάντηση στην πειρατεία και στην Ελλάδα. Από τα ατού της παράστασης είναι τα παρεμβαλλόμενα βιντεάκια με εικόνες από την αγανακτισμένη Αθήνα. Φυσικά δεν έλειπαν τα καλά λαϊκά κομμάτια στα οποία ως γνωστόν η Ραλλία δίνει ρέστα. 
 Το καλύτερο όμως το φύλαξα για το τέλος. Όπως είπα και στην αρχή, ήμουν προκατειλημένη τα μάλα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο κύριος λόγος ήταν ότι πληροφορήθηκα για την παρουσία της Σοφίας Βογιατζάκη. Το θέμα, φυσικά, δεν ήταν η συγκεκριμένη ηθοποιός αλλά η όλη πεποίθηση ότι μπορεί στις μέρες μας ένας τόσο νέος καλλιτέχνις όπως η Ραλλία Χρηστίδου, να πειραματιστεί με το Stand up Comedy ακόμα κι αν στο πλάι της βρίσκεται μια τόσο καλή ηθοποιός. Αλλά να! Το 'φαγα το χαστουκάκι μου και ήταν και βαρβάτο. Καταπληκτικοί μονόλογοι... Συγκλονιστική απόδοση. Δεν την περίμενα τόσο καλή εκτός κωμωδίας τη Βογιατζάκη. Δεν την περίμενα τόσο ταιριαστή και αρμονική με το όλο concept. 
 Γενικά, το όλο σκηνικό ήταν άρτιο. Χωρίς ελλείψεις και χωρίς παραπανήσια. 
 Φεύγοντας έριξα μια ματιά στο Δημήτρη, το "αίσθημα" της φίλης που έλεγα πριν, και χαμογέλασα. "Τι κρίμα που δε θα χρειαστώ το κονέ. Όχι μόνο θα ξανάρθω, αλλά θα δώσω και καμαρωτά-καμαρωτά τα 25 ευρώπουλα. Τέτοιες εποχές το καλό πράγμα οφείλουμε να το ενισχύουμε!


Υ.Γ1 Η μουσική παράσταση της Ραλλίας Χρηστίδου θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο του Οκτώβρη, στον Σταυρό του Νότου Plus (Φραντζή 14 Ν. Κόσμος). Τηλ. κρατήσεων 210-9226975. 


Υ.Γ2 Να διευκρινίσω ότι τα 25 ευρουλάκια αφορούν στην τιμή κατ' άτομο σε τραπέζι. Αν είστε συναυλιακοί τύποι, μπορείτε με 13 ευρώ να απολαύσετε το κρασάκι ή την μπύρα σας στο bar του μαγαζιού. 


2 σχόλια:

Dimitris S. Valatsos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dimitris S. Valatsos είπε...

Τελικά το έχει η Σχολή και τα βιβλία ...

Μόνο μετά από πολλά χρόνια Διαδικτύου θα αλλάξει η γραφή και θα είναι πιο ... πιο ... προσιτή στα μάτια ...

Σπαστικός όπως πάντα ... αλλά θα επιμένω ...

Παραγράφους και Κενά !!!

Ίσως είμαι και επηρεασμένος από το Word που διδάσκω με τα κενά και τα διάστιχα ...

( διάβασα μία ανάρτησή μου στο blog μου για σένα ... και τσουπ εδώ ... Και είναι Αρκετές ... 3 - 4 σίγουρα )