Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΕΔΩ..





εξαιρετική ακροβασία ανάμεσα στο "πρέπει" και το "δεν πρέπει".. μέρες και νύχτες διαβάζοντας Ηθική Φιλοσοφία, δήθεν για την εξεταστική του Ιουνίου- στην ουσία για να βρω σύννεφο να προσγειωθώ χωρίς να με τρυπήσουν τα καρφιά των "σωστών"- νομίζω πως πλέον κατάλαβα τον προορισμό μου. και δε μ' ενοχλεί και νιώθω περίφανη γι' αυτό. τέτοια εποχή πέρισυ ήμουν πάλι ακριβώς στο ίδιο σημείο με τώρα που για πρώτη φορά-σε σχέση με την υπόλοιπη ζωή μου- δεν ήταν το μηδέν κι αφού δεν είμαι στο μηδέν είμαι καλά! 

έχει μπει το καλοκαίρι και όσο κι αν συχτηρίζω για τα φάρμακα και που δεν μπορώ να βγω έξω χωρίς μακρυμάνικο σκέφτομαι οτι θα 'ρθει η μέρα που θα σε δω (την οποία αγνοώ πλήρως ακόμη) και χαίρομαι γι' αυτό. χαίρομαι γιατί ξέρω ότι θα χαρείς κι εσύ όπως άλλωστε κάθε φορά που συναντιόμαστε. ξέρω ότι ελάχιστοι καταλαβαίνουν τη χαρά μου αυτή αλλά από την άλλη τα περισσότερα λίγοι τα καταλαβαίνουν κι ευτυχώς για μένα είναι αυτοί που με νοιάζουν. 

ιούνιος ακόμη κι όλα είναι στο -σχετικά μακρινό- μέλλον, χωρίς καν μια ημερομηνία για σημείο αναφοράς και παρ' όλ' αυτά δεν ανησυχώ για τίποτα. είσαι όσα αγαπώ (ό, τι κι αν σημαίνει η λέξη "αγαπώ") και αυτό μόνο χαμόγελο μου φέρνει. θα με δεις, θα λάμψουν τα μάτια σου απ' αυτή τη σχεδόν πατρική αγάπη (που παρεμπιπτώντως δε με ενοχλεί καθόλου γιατί είναι ίσως η πιο αγνή και ανιδιοτελής μορφή αγάπης)και θα ψάξω μέσα στο γαλάζιο σου βλέμμα και θα βρω όλους τους λόγους για να ζω. θα είμαι αδυνατισμένη και θα μου γκρινιάξεις γιατί δε σου πολυαρέσει αλλά θα σου εξηγήσω ότι είναι από τα φάρμακα και τότε θα λυπηθείς αλλα θα σου πω ότι ολα πια είναι εντάξει και θα με πιστέψεις γιατί ποτέ δε σου λέω ψέματα αφού δεν μπορώ.


πεινάω λίγο είναι η αλήθεια αλλά έχω αφεθεί να σκέφτομαι όλα αυτά και με τίποτα δεν παρατάω τέτοιες σκέψεις για να γεμίσω το στομάχι μου. ούτως ή άλλως με την προσμονή αυτή γεμίζω εφόδια να ταξιδέψω ολόκληρη την έρημο Αύγουστο μήνα. 

σ' αγαπώ, σε σκέφτομαι και περιμένω σαν παιδάκι που του τάξανε το πρώτο φετινό παγωτό να σε δω! ελπίζω πως είσαι καλα..



                          "αρκεί τα ζεστά σου χέρια να΄χω αμμουδιά 
                                          και η θάλασσα των ματιών σου να με κοιτάζει.."